Project 2: Minder schouderpijn na injectie?

Schouderklachten kunnen allerlei oorzaken hebben: van het optillen van een kind tot overbelasting door zwaar werk of veel sporten en de exacte oorzaak is niet altijd aanwijsbaar. Belangrijker is het antwoord op de vraag: wat kun je eraan doen?

Schouderklachten komen veel voor en zijn erg belemmerend in de dagelijkse bezigheden. Bij een deel van de mensen verdwijnen schouderklanten vanzelf na enkele weken. Bewegen van de schouder is daarbij belangrijk, maar juist dat gaat niet altijd makkelijk door de pijn. Met pijnstillers lukt dat al beter. Als pijnstillers niet voldoende helpen, helpt een injectie in de schouder misschien.

Pijnvermindering
Een injectie kan bij sommige schouderaandoeningen de pijn snel verminderen, waardoor de arm weer gebruikt kan worden en dat is goed voor het herstel. Er is alleen nog weinig bekend over de resultaten van een injectie op de lange termijn. En daar willen we wat aan doen.

Hoe onderzoeken we?
Met dit onderzoek krijgen we inzicht in hoe vaak een huisarts ervoor kiest om een injectie te geven. Welke patiënten hebben een grotere of kleinere kans op het krijgen van deze behandeling? En wat zijn de effecten van een injectie op de klachten en hoe groot is de kans op het krijgen van een complicatie of terugkerende klachten? Met de resultaten van dit onderzoek kunnen huisartsen een meer gefundeerd advies geven aan patiënten met schouderklachten.<