Steun ons

Help mee om alledaagse ziekten beter te behandelen.

Help alledaagse ziekten beter te behandelen

Iedereen heeft wel eens last van een alledaagse kwaal. Maar juist bij die kwalen weten huisartsen lang niet altijd of hun behandelingen goed werken. Want: hoe gewoner de kwaal, hoe lastiger het is om geld te krijgen voor onderzoek naar de beste aanpak. Help jij mee?

Doneer nu

Huisartsen opgelet!

Ben je werkzaam als huisarts en draag je Fonds Alledaagse Ziekten een warm hart toe? Help ons dan bij het vergroten van onze naamsbekendheid. Op deze pagina lees je hoe jij kunt helpen.

Zo besteden we het geld

Jouw bijdrage besteden we aan onze doelstelling: het vinden van oplossingen voor alledaagse ziekten. We besteden je geld aan het doen van onderzoek. Zodat de huisarts weet welke behandeling goed werkt. Van iedere euro wordt meer dan 95% besteed aan de doelstellingen van het fonds.

Belastingvoordeel

Omdat het Fonds een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI-fonds) is, zijn je donaties aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Direct doneren

Elke gift is welkom, groot of klein, eenmalig of structureel. Je kunt je gift overmaken via IBAN NL42 INGB 0007 8206 65 t.n.v. Fonds Alledaagse Ziekten, Utrecht. Indien je op deze wijze doneert, beschikken wij niet over je e-mailadres en kunnen we je niet persoonlijk bedanken. Weet dat we je zeer erkentelijk zijn voor je gift. Wil je  2-3x per jaar onze digitale nieuwsbrief ontvangen, vul dan je e-mail adres in onder aan de homepage.

Geld nalaten

Je kunt het Fonds Alledaagse Ziekten opnemen in je testament en begunstigen met een legaat of een erfstelling. Een notaris kan je adviseren over de mogelijkheden en belastingvoordelen.

Jubileum

Heb je binnenkort een bijzondere gelegenheid, zoals een huwelijk of jubileum? En wil je daarbij geld inzamelen voor het Fonds Alledaagse Ziekten? Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Geven als bedrijf

Wil je meedenken, samenwerken, doneren? Neem dan contact met ons op via info@fondsalledaagseziekten.nl.

Wat zouden we moeten onderzoeken?

Dankzij het Nederlands Huisartsen Genootschap hebben we goed zicht op de vragen waarnaar we onderzoek zouden kunnen doen. Maar wat vind jij? Waar moeten wij onderzoek naar laten doen?

Selecteer maximaal 3 onderwerpen. Is er een aandoening waarvan je vindt dat er onderzoek naar gedaan moet worden, maar dat niet in dit rijtje staat, laat het ons weten via email.

Hoe kan de huisarts uitdroging bij ouderen het best vaststellen?
Kunnen zelftesten door de patiënt de zorg van de huisarts verbeteren?
Wat is de beste behandeling bij klachten van een droge vagina?
Wat helpt bij maagklachten als er geen afwijkingen aan de maag zijn?
Is er verschil in behandeling van jeugdpuistjes (acne) bij een donkere huid en een witte huid?
Wat is de beste behandeling van luieruitslag?
Wat kun je het best doen bij een enkelverstuiking?
Helpen extra vezels tegen verstopping als mensen verder gezond eten?
Hoe behandel je vaak voorkomende spanningshoofdpijn bij jongvolwassenen?
Hoe lang en waarmee kun je het beste blaasontsteking bij mannen behandelen?