Helpende hand voor Fonds Alledaagse Ziekten

Geachte collega,

Maagpijn, schouderklachten, een ontstoken oog of oorpijn. U krijgt waarschijnlijk genoeg patiënten in uw spreekkamer met dit soort alledaagse klachten. U behandelt uw patiënten natuurlijk het liefst op basis van wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen. Maar voor dit soort ‘gewone’ kwalenzijn die er veel minder dan voor ernstige of chronische aandoeningen.

Het Fonds Alledaagse Ziekten (FAZ) wil onderzoek naar dit soort kwalen stimuleren door te zorgen voor fondsen voor wetenschappelijk onderzoek. Omdat alledaagse ziekten een belangrijk deel van ons werk uitmaken is het belangrijk dat er een fonds is dat zich juist richt op onderzoek naar deze ziekten. Op onze website, www.fondsalledaagseziekten.nl, ziet u wat we tot nu toe bereikt hebben en wat onze plannen zijn. Het FAZ is opgericht door het NHG en is een onafhankelijke ANBI stichting, bestuurd door
enthousiaste (oud-) collega’s.

Dankbaar
Het kunnen bieden van de beste, wetenschappelijk onderbouwde zorg is dankbaar werk en dat maakt de huisartsenzorg zo’n mooi vak. U ervaart ongetwijfeld dat patiënten hun dankbaarheid willen uiten. Soms willen ze dit geldelijk tot uitdrukking brengen. Met een gift aan het Fonds Alledaagse Ziekten maken zij de huisartsenzorg in Nederland nog beter en krijgt hun dankbaarheid een zinvolle bestemming. Daarom vragen wij u of u uw patiënten wilt attenderen op deze mogelijkheid.

Donatie voor meer onderzoek
Wilt u onderzoek naar alledaagse ziekten een helpende hand bieden door op uw praktijkwebsite een link te plaatsen naar de homepage of de doneerpagina van het FAZ?

Hieronder vindt u een voorbeeldtekst die u kunt gebruiken. U zorgt er daarmee voor dat nog meer mensen onze website weten te vinden en dit belangrijk onderzoek helpen te bekostigen. Indien gewenst kunt u bij het plaatsen van de tekst ook ons logo gebruiken.

Met vriendelijke groet
Joke Schulkes-van de Pol, bestuursvoorzitter FAZ

VOORBEELDTEKST voor WEBSITE praktijk:

Help alledaagse ziekten beter te behandelen

Naar alledaagse kwalen wordt nauwelijks onderzoek gedaan. Terwijl de klachten je leven flink overhoop kunnen gooien. Denk aan jeugdpuistjes, oorpijn of menstruatieklachten. Het Fonds Alledaagse Ziekten wil daar verandering in brengen. Help jij mee? Kijk op fondsalledaagseziekten.nl en bekijk hoe je ons kunt steunen.

 

Bekijk dit bericht in PDF.

Diederik van Oord, huisarts en initiatiefnemer van het FAZ

"Wij ondersteunen onderzoek naar ziekten die niet heel ernstig zijn maar wel vaak voorkomen en hinderlijk zijn. Daar zijn wij uniek in. Hiermee dragen we bij aan een betere kwaliteit van het leven van alledag."