Thema's

Kinderen

Iedereen heeft wel eens last van kleine kwaaltjes. Maar juist bij deze alledaagse ziekten weten huisartsen niet altijd of de voorgeschreven behandeling ook de beste is. Omdat er simpelweg geen gegevens over zijn. Hoe gewoner de kwaal, hoe lastiger het is om geld te krijgen voor goed onderzoek. Help jij mee?

Vrouwen

Sommige alledaagse aandoeningen komen alleen voor bij vrouwen. Het zijn kwalen waarvan ze misschien zelf zeggen: ‘Ach, het hoort er nu eenmaal bij.’ Maar deze gewone ongemakken zorgen wel voor (terugkerend) verminderd levensplezier, school- en werkverzuim of zelfs voor een opname in het ziekenhuis. ‘Het hoort erbij.’ Maar is dat wel zo? Steun het onderzoek naar de beste behandelmethode voor deze nare, terugkerende klachten bij vrouwen.

Werk

Kleine, gewone kwalen worden ineens grote problemen als ze je belemmeren in je dagelijks werk. Omdat alledaagse aandoeningen zoveel voorkomen, is de maatschappelijke impact groot. Helaas wordt er weinig onderzoek gedaan naar deze aandoeningen. En dat is jammer. Want door meer wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken en behandeling, zorgen we ervoor dat we actief kunnen blijven.